listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Vilken hjärtstartare är bäst?

Vilken hjärtstartare är bäst?

Till att börja med kan det vara tryggt att veta att alla erkända hjärtstartare är utvecklade på ett sådant sätt att du som ska använda den inte ska kunna göra något fel som kan skada dig eller någon annan. Hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen och den kommer bara att avge en elektrisk stöt om den ser att det behövs. En hjärtstartare vägleder användaren genom tydliga röstinstruktioner, vilket även minimerar eventuell felanvändning.

Det finns inte ett svar på frågan vilken hjärtstartare som är bäst, utan frågan är snarare vilken hjärtstartare som är bäst i ert sammanhang.

Här ser ni alla våra hjärtstartare, noga utvalda för er trygghet.

Vilken hjärtstartare ska jag välja?

För att hitta rätt i djungeln av hjärtstartare kan du börja med att svara på dessa frågor;

  • Behövs ytterligare något språk än svenska? Ska hjärtstartaren finnas på en plats där även instruktioner på t.ex. engelska kan vara bra att ha, eller något annat alternativt språk?
  • I vilken miljö ska hjärtstartaren användas? Är det t.ex. på ett kontor, i hemmet, i en bostadsrättsförening, i en industrimiljö eller i professionella sammanhang som räddningstjänsten? IP-klassningen avgör hur tålig hjärtstartaren är för yttre påverkan som damm och fukt.
  • Behövs barnläge på hjärtstartaren? Alltså; vänder sig verksamheten till yngre barn eller hur ser målgruppen ut? Barn under åtta år ska helst behandlas med en hjärtstartare som anpassar elstöten till mindre barn. Det finns hjärtstartare som med en enkel knapptryckning kan byta till barnläge med behandling för små barn.
  • Ska hjärtstartaren placeras inomhus eller utomhus? Detta påverkar bland annat hur tålig den ska vara för yttre påverkan. Också hur ni förvarar den då en hjärtstartare behöver förvaras i plusgrader. Det finns bra lösningar för detta t.ex. i form av värmeskåp.

Förutom ovan rekommenderar vi att utvärdera detta när du/ni väljer en hjärtstartare;

  • Välj en hjärtstartare som är lättanvänd, gärna med enkla och tydliga instruktioner. För mycket information kan krångla till det och tiden är viktig vid ett hjärtstopp.
  • Har hjärtstartaren HLR-stöd? En hjärtstartare kan ge HLR-instruktioner som hjälp när man gör HLR, vilken takt och hur djupt man ska trycka.
  • Vilken garanti och service erbjuder leverantören? Finns kundservice och är leverantören lätt att nå? Är det en seriös aktör som kommer finnas kvar på marknaden? Kan du få hjälp att hålla reda på när det är dags att byta elektroder och batteri?
  • Man kan både hyra och köpa en hjärtstartare. Fundera på vad som är bäst i ert sammanhang. Med hyra kan man få en större trygghet och kontroll över vad hjärtstartaren kostar, även i drift eller vid användning.
  • Tänk på att tydligt märka upp var hjärtstartaren finns med skyltning.
  • Finns kunskap i HLR? – Det är kombinationen av bra utförd HLR och en hjärtstartare som ger de bästa förutsättningarna att rädda liv vid plötsligt hjärtstopp.

Var hyr eller köper man en hjärtstartare?

Vi erbjuder marknadsledande hjärtstartare av hög kvalitet. Se gärna vårt sortiment här.

Vill du hyra, eller få hjälp och vägledning i val av hjärtstartare?

Vi hjälper gärna till!

Fyll i nedan formulär eller ring oss direkt på 010-172 22 00.

Vi erbjuder även HLR-utbildning med och utan hjärtstartare, en trygghet att ha i ryggraden när läget blir akut.

Bästa-hjärtstartaren

SAMMANFATTNING

Det finns inte ett svar på vilken hjärtstartare som är bäst, utan frågan är snarare vilken hjärtstartare som är bäst i ert sammanhang. Viktigt att tänka på är dock användarvänligheten. Är flödet och instruktionerna enkla att följa? Tiden är en viktig faktor vid ett hjärtstopp, därför är det viktigt att hjärtstartaren är snabb och enkel i sin hantering.

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved