Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Kan man hyra en hjärtstartare?

Hjärtstartare går utmärkt att hyra och det finns flera fördelar med att hyra i stället för att köpa.

Underhållsprodukter ska ingå och vissa paket erbjuder fria elektroder om man använt hjärtstartaren. Tillbehör kan vara olika i form av larm och förvaringsmöjlighet. Det finns också möjlighet att hyra med övervakning där hjärtstartaren övervakas i ett skåp som dessutom kan placeras utomhus. Här gäller det att jämföra innehållet i paketen, bindningstid och priser för att få precis det som passar er verksamhet bäst.

Beroende på vilken plats hjärtstartaren ska sättas upp finns flera förvaringslösningar att välja på. Det allra bästa är om hjärtstartaren placeras utomhus med en tydlig markering, för att göra den tillgänglig dygnet runt och kunna hittas lätt av alla. Det finns även larmade skåp med värme, för att passa alla klimat.  

Hyra hjärtstartare för event eller under säsong

Under tillfälliga uppsättningar av till exempel event, mässor, säsongsverksamhet eller idrottssammanhang är det nödvändigt att en hjärtstartare finns till hands. En korttidshyra av hjärtstartare är ett alternativ som passar bra för dessa tillfällen och är något som en del aktörer erbjuder.

Fördelar med att hyra

  • Du vet vilken kostnad som gäller varje månad och kan planera i din budget utefter detta. Hyra av en hjärtstartare fungerar som ett abonnemang, inte som avbetalning av apparaten
  • Ju längre hyresperiod du har desto billigare blir kostnaden per månad
  • Underhåll och support ingår i flera hyreslösningar
  • Förvaringslösning ingår i flera hyreslösningar

I HLR Konsultens hyrespaket ingår telefonsupport under kontorstid, underhållsbyten av elektroder och batterier samt ersättningshjärtstartare vid behov. 

Läs mer om våra hyreslösningar här

Vad kostar det att hyra en hjärtstartare?

Kostnaden för att hyra en hjärtstartare varierar beroende på:

  • Modell av hjärtstartare
  • Val av förvaringslösning
  • Bindningstid
  • Tillval av övervakning

En kortare hyresperiod blir dyrare än om du väljer att hyra på längre sikt, vilket kan vara bra att ha med sig när man jämför olika hyrespaket. Väljer du en hyresperiod på 48 månader kan du få en hyreskostnad på 300 kr/månad.

Är du hellre intresserad av att köpa en hjärtstartare direkt kan du läsa mer om våra erbjudanden här 

Behöver man gå en utbildning när man hyr en hjärtstartare

Du behöver inte ha gått en utbildning för att få använda en hjärtstartare, vare sig om du köper eller hyr. Hjärtstartaren guidar användaren genom hela förloppet. Det är dock rekommenderat att gå en utbildning i HLR och det finns flera fördelar med att ha fått testa på att använda en hjärtstartare samt utföra hjärt-lungräddning på en HLR-docka.

En utbildning i HLR med hjärtstartare ger användaren ett självförtroende att rycka in vid ett olyckstillfälle så att man snabbt kan påbörja behandling av den drabbade. Påbörjad hjärt-lungräddning inom ett par minuter skapar mycket större chans till överlevnad, det är alltså kritiskt att komma igång direkt med behandling.

HLR Konsulten erbjuder flera utbildningar bland annat i hjärt-lungräddning. 

Läs mer om dessa utbildningar här

Registrera alltid hjärtstartaren i hjärtstartarregistret

Alla publika hjärtstartare som är registrerade går att finna i hjärtstartarregistret, vilket hjälper larmpersonal och livräddare hitta närmaste hjärtstartare i en nödsituation. Ju fler hjärtstartare som registreras här, desto snabbare kan en person drabbad av hjärtstopp få hjälp och därmed ökar chansen för överlevnad.

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst, vid vilken tidpunkt som helst. Vet du var närmaste hjärtstartare finns nära ditt hem eller arbete? Leta upp din närmaste hjärtstartare redan nu, så är du beredd om olyckan skulle vara framme.

Olika hyrespaket erbjuder olika lösningar

HLR Konsulten erbjuder flera olika hjärtstartare med möjligheten att hyra i olika paketlösningar. LifePak CR2, Heartstart HS1, och Heartstart FRX går till exempel att hyra med olika alternativ för förvaringslösningar. Exempel på förvaringslösningar är vägghylla, väska, skåp med larm och förvaring för smutsiga miljöer.

Skaffa en billig livförsäkring, hyr en hjärtstartare till företaget, föreningen eller till ditt hem idag.

Jag önskar kontakt

Vill du veta mer om en särskild produkt eller vilken lösning vi kan skapa just för dig eller ditt företag? Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp eller mejlar dig.