Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Coop Nord satsar på hjärtstartare
den 23 mars 2016

Från Sveg i föreningens södra delar till Storuman i norr finns hjärtstartare utplacerade. Med hjärtstartare i butiken bidrar Coop Nord till en hjärtsäker miljö, för både kunder och medarbetare.

Det är sammanlagt 20 butiker som utrustats eller är på gång att utrustas med hjärtstartare, Philips HeartStart HS1 och Laerdals väggskåp med larm som aktiveras när skåpet öppnas. 

– Coop Nord har som mål att alla beslut vi tar ska bidra till att verka för ”den goda kraften” och komma både butiker i landsort och stad till del. Genom att införskaffa hjärtstartare så erbjuder vi trygghet och säkerhet till både konsumenter och personal, säger Marcus Johansson som är driftsamordnare i Coop Nord.

Han berättar att man i ett första steg valt att placera hjärtstartarna i butiker med hög kundgenomströmning.

– Tanken är att hjärtstartarna ska finnas till för så många konsumenter som möjligt. Även om kundgenomströmningen styrt placeringen har vi fått en relativt bra spridning över hela vårt verksamhetsområde.

De allra flesta butikerna har även registrerat sina hjärtstartare i Svenska hjärtstartarregistret, vilket Coop Nord verkligen uppmuntrat butikerna att göra. Flera av butikerna har också informerat sina kunder om att hjärtstartare finns i butiken bland annat via inlägg på Facebook.

– Det har varit många gillanden och positiv respons från våra kunder, säger Marcus Johansson. Det är viktigt att uppmärksamma och tydliggöra för våra konsumenter att och var hjärtstartarna finns.

Hjärtstartarna har levererats av HLR Konsulten. 

coop konsum har hjärtstartare