Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Cykeljour med hjärtstartare
den 10 maj 2016

Cykeljouren jobbar med Stockholm stads prioriterade cykelbanor. Peab Drift och Underhåll har uppdraget för stora delar av stadens cykelvägar – och med i deras två fordon finns hjärtstartare.

Det är framför allt under sommarhalvåret som de två servicefordonen rullar och patrullerar cykelvägarna i Stockholm. Göran Henecke kör ett av fordonen, som rent fordonsmässigt faktiskt jämställs med en cykel, och han berättar att han bland annat städar, plockar rent och tar bort grenar som hänger i vägen. På fordonet finns också en stor och tydlig skylt – Hjärtstartare.

– Våra medarbetare är första hjälpen-utbildade och med två fordon ute hela dagarna tyckte vi att det var bra idé att rusta dem men hjärtstartare. Chansen finns att de kan hjälpa både gångare, cyklister och bilister, säger Bengt Björkman som är arbetsledare.

Cykeljouren Peab hjärtstartare3Hur är det då att ha en hjärtstartare med sig? Göran säger själv att det känns bra att kunna hjälpa till men ändå lite pirrigt, trots att han gått kurs.

– Men om jag kommer först kan jag starta upp räddningsarbetet, sedan kommer det säkert andra också och hjälper till, säger Göran.

Peab har som del av sitt övergripande arbetsmiljö- och hållbarhetsarbete tecknat ramavtal för hjärtstartare, Philips HeartStart FRx, med HLR Konsulten. Samarbetet inleddes för drygt två år sedan och det är många arbetsplatser som valt att se till att det finns hjärtstartare, för både personalens och besökarnas säkerhet. 

Jag önskar kontakt

Vill du veta mer om en särskild produkt eller vilken lösning vi kan skapa just för dig eller ditt företag? Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp eller mejlar dig.

bil med hjärtstartare