Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Hjärtstartare till Mikaelsgården
den 16 oktober 2014

"European restart a heart day" vill få oss att uppmärksamma hur vi kan hjälpa varandra och någon som drabbas av plötsligt hjärtstopp.

För att uppmärksamma dagen skänker HLR Konsulten och Physio-Control en hjärtstartare och utbildning till Mikaelsgården i Uppsala som drivs av Stadsmissionen. Gården besöks dagligen av över 100 personer. Det är en öppen verksamhet för vuxna människor som lever i någon form av utanförskap, som hemlöshet, missbruk, psykisk ohälsa eller andra sociala problem.

Nyligen drabbades  en av gårdens besökare av ett plötsligt hjärtstopp och behovet av en hjärtstartare blev mycket tydligt.  

För att uppmärksamma ”European restart a heart day” den 16 oktober, beslöt Physio-Control och HLR Konsulten att  skänka en hjärtstartare, LIFEPAK CR plus, och HLR-utbildning till en verksamhet i behov, men utan egen ekonomisk möjlighet. 

– Vår verksamhet är helt beroende av gåvor och sponsring. Vi är jätteglada att vi fått en hjärtstartare och utbildning.  Många av våra besökare hör till en högriskgrupp, så hjärtstartaren hamnar verkligen på rätt ställe. Här behövs den verkligen, säger Jan-Olov Gustafsson, socionom vid Mikaelsgården. 

ERHD_2Hjärtstartaren överlämnades på "European restart a heart day" till Mikaelsgården av HLR Konsulten.

– Att Mikaelsgården och Stadsmissionen blir mottagare för hjärtstartaren och HLR-utbildningen känns fantastiskt bra. Det är en viktig verksamhet som möter många människor dagligen. Vi är glada över att också kunna erbjuda utbildning i hjärt-lungräddning eftersom det, precis som tillgång till hjärtstartare, kan vara helt livsavgörande, säger Mikael Gustafsson, vd HLR Konsulten.


Bilden: Jan-Olov Gustavsson, Mikaelsgården och Gustav Bard, HLR Konsulten.

Hjärtstartare används i hem och på Mikaelsgården