Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Hjärtsäker zon i Hjärtstartarregistret
den 31 januari 2018

Nu har Hjärtstartarregistret lanserat en en ny version med bland annat en bättre och snabbare kartfunktion. Dessutom markeras Hjärtsäkra zoner.

Enligt Hjärtstartarregistrets uppdatering på FB så har ett nytt och uppdaterat Hjärtstartarregister lanserats i dagarna. Man skriver bland annat:

Nu lanserar vi det nya och uppdaterade Hjärtstartarregistret med bättre och snabbare kartfunktion, enklare anmälningsförfarande för registrering av hjärtstartare och filter som visar var det finns en röd "Hjärtsäker zon". När man anmäler en ny hjärtstartare kan tider läggas in som del av år (badplatser t ex som bara har öppet på sommaren) och foton kan adderas som visar platsen där apparaten finns ("Våning 2, mellan hissarna"). 

Registret finns nu som mobilapplikation med samma webbadress som desktop och en positioneringstjänst är på gång så att man ska kunna se var hjärtstartarna finns i förhållande till den egna mobiltelefonens position. 

Nu finns alltså chansen för det företag eller organisation som valt att följa svensk standard "Hjärtsäker zon", SS 280000, att också synliggöra det i Hjärtstartarregistret. Bra!