Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Hjärtuppropet på PEP-dagen
den 18 september 2022

Solen sken och det var full aktivitet i Hagaparken på Pep-dagen den 18 sept. Hjärtuppropet var på plats och stöttades av HLR Konsulten. ”Framtidens livräddare” visade stort intresse för att lära sig om hjärtstartare och prova på HLR.

Vid Hjärtuppropets tält fanns möjlighet för både barn och vuxna att pröva på hjärt-lungräddning och förstå hur man använder en hjärtstartare. Intresset var stort och man kunde prova att göra HLR på både baby-dockor, barn-dockor och vuxen-dockor.

Många barn ville också springa det lilla extralopp som Hjärtuppropet erbjöd i form av en hjärstartarorientering. Syftet var att lära sig att förstå att hjärtstartare kan se olika ut men att alla berättar hur man ska göra för att kunna rädda liv.

Thomas Ravelli, en av Hjärtuppropets entusiastiska ambassadörer, sprang orienteringen med några glada barn. Han berättade också om sina egna erfarenheter och hur han själv fått lära sig HLR och fått vara med om att rädda en medmänniska med sin hjärtstartare, i sitt bostadsområde.

Hjärtuppropet på PEP-dagen-1

Hjärtuppropet på PEP-dagen-2

Hjärtuppropet vill påverka politiker och ansvariga från riksnivå till kommunnivå och verka för att fler hjärtstartare finns lättillgängliga dygnet runt. Likaså att många fler utbildar sig i HLR i hela vårt samhälle. Du kan läsa mer om Hjärtuppropet här! Skriv gärna under namninsamlingen!

Pep-dagen är ett arrangemang som Generation Pep anordnar på ett 40-tal orter runtom i Sverige med syfte att sprida rörelseglädje och kunskap om hälsosamma vanor till barn och unga. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep.


Framtidens livräddare