Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

HLR-utbildning under Coronapandemin
den 9 november 2020

Regelbunden utbildning i HLR är nödvändig för att kunna minska dödsfall till följd av hjärtstopp både i samhället och inom sjukvården. Samtidigt upplever vi ett allvarligt läge i smittspridningen i vårt land.

Därför måste en ständig utvärdering ske utifrån det aktuella läget och gällande rekommendationer.

Under den digitala ERC-kongressen som genomfördes i oktober betonades att utbildning i HLR kan och bör fortsätta om detta kan göras på ett säkert sätt. Därför erbjuder vi utbildning i  HLR – men bara under följande förutsättningar:

  • Att det finns en tillräckligt stor lokal för att avstånd ska kunna upprätthållas, alternativt att antalet deltagare minskas.
  • Att utbildningarna genomförs under mycket goda hygieniska förutsättningar. Detta avser både vår hantering och rengöring av HLR-dockor men självklart också att deltagarna håller hög handhygien och att desinfektion finns tillgänglig. Alla deltagare ska givetvis ha en egen docka.
  • Att både deltagare och instruktör avstår från att delta vid minsta symtom.
  • I övrigt anpassad utbildning enligt HLR-rådets rekommendationer, d.v.s. vissa moment som innebär närkontakt mellan deltagarna ersätts med information och filmer.

Digital HLR-utbildning
För att kunna möta det fortsatta behovet av utbildning när man som arbetsgivare inte vill eller kan samla sina anställda så kommer vi inom kort att erbjuda instruktörsledd digital grundutbildning i Vuxen-HLR med hjärtstartare. Mer information om detta kommer.

Önskar du bli kontaktad angående en digital utbildningslösning? Kontakta: info@hlr-konsulten.se. Det går också bra att ringa oss på 010-172 22 00.

Jag önskar offert på utbildning

Fyll i nedanstående uppgifter så skickar vi en offert. I meddelanderutan anger du antal deltagare och var du önskar att utbildningen äger rum samt övrig information som kan vara bra för oss att veta. Du kan givetvis också kontakta oss om du bara önskar mer information.

HLR kurs, man övar på docka