Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Kristina 2018-års hjärt-lungräddare
den 16 oktober 2018

Hon gjorde allt rätt och räddade livet på sin man. Tack vare bra utförd hjärt-lungräddning lever Jan idag. Kristina har kontinuerligt utbildat sig i HLR.

Kristina Alsér belönas med Riksförbundet Hjärtlungs, HLR-rådets och Stiftelsen för hjärt-lungräddning i Sveriges pris Årets hjärt-lungräddare 2018. Det delades ut  den 13 oktober under ett event i Kungsträdgården i Stockholm.

Det var en augustimorgon när allt höll på att förändras. På väg ut för att göra några ärenden rasar Jan ihop i trapphuset. Kristina agerar snabbt, hon larmar och startar hjärt-lungräddning. Hon får bra stöd och hjälp av operatören på larmcentralen. Efter en kort tid på sjukhus är Jan i princip återställd, mycket tack vare Kristinas resoluta ingripande.

"I efterhand har Kristina själv svårt att förstå hur hon kunde ha en sådan sinnesnärvaro och agera så rationellt mitt i traumat. Ett svar är hennes goda kunskaper inom hjärtlungräddning. Genom åren har Kristina kontinuerligt utbildat sig i HLR.", skriver HLR-rådet och Riksförbundet hjärt-lung i sin artikel. Följ länken och läs hela artikeln!

kurs för att lära sig HLR