Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Majblommorna blev hjärtstartare
den 28 oktober 2015

Det finns ett antal goda initiativ för att hjärtstartarna ska bli fler. Ett bra exempel finns i Strömsund.

HeartStart på skolaTack vare barnens årliga engagemang att sälja majblommor finns nu två hjärtstartare på skolorna i Strömsund, en på Hedenviksskolan och en på Bredgårdskolan. Det var rektor Fredrik Jonsson som först kom med idén att man skulle kunna använda pengarna från majblommeförsäljningen, då en viss del av försäljningen går till skolorna som gör det möjligt för barnen att vara med.

Trots att investeringen i sammanhanget är ganska stor så tycker man att det är en mycket bra investering. Barnen känner sig stolta att ha varit med att bidra till detta samtidigt som skolan blivit en mycket tryggare plats till nytta både för barnen och övrig skolpersonal.

Lokalföreningen för Majblomman i Strömsund drivs av Strömsunds Rotaryklubb, vilket också syns på utformningen skyltarna som hjärtstartarna är monterad på.

Hjärtstartare på Rotaryklubb