Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Ny app SMSlivräddare
den 12 juni 2015

Nya appen Rädda Hjärtat ska bidra till att rädda fler människor som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Hjärt-Lungfonden har tillsammans med Svenska Hjärt-lungräddningsrådet tagit fram appen ”Rädda hjärtat”. Läs mer om hur den fungerar!

Appen är en vidareutveckling av det framgångsrika projektet SMSlivräddare där 13 000 frivilliga livräddare i Stockholms län har haft möjligheten rädda liv vid plötsligt hjärtstopp i deras närhet genom att via mobiltelefon larmas för att utföra hjärt-lungräddning. Via den nya appen ges nu även instruktioner om var närmaste hjärtstartare kan hämtas. Hjärtstartarna som är registrerade i Sveriges hjärtstartarregister kommer att vara tillgängliga.

Initialt finns SMSlivräddare i Stockholms län men målet är att det snart ska finnas i Skåne och Västra Götaland också.

Den som idag är registrerad som SMS-livräddare måste registrera om sig och kommer när registreringen är genomförd att få möjlighet att ladda ner appen. 

App för mobiler för att rädda liv med hjärtstartare