Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Första hjälpen till psykisk hälsa
den 17 oktober 2014

Nu erbjuder HLR Konsulten en tvådagarsutbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa. Genom ökade kunskaper om psykiska sjukdomar och självmord kan liv räddas.

De flesta känner till att Första hjälpen handlar om att kunna rädda liv i en livshotande situation. Precis som hjärt-lungräddningens L-ABC vid akut kroppslig sjukdom finns nu ett Första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd, med en handlingsplan. Utbildningen utgår från ett vetenskapligt utvärderat och internationellt första hjälpen-program, MHFA, Mental Health First Aid Training, på svenska Första hjälpen till psykisk hälsa.


Målet är att rädda liv genom ökade kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord. Utbildningen vänder sig i första hand till personer verksamma inom människonära yrken eller i ideella sammanhang.

Utbildningen genomförs av instruktörer utbildade av NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa.

MHFAnuMer information finns på mhfa.nu, där också kursanmälan eller intresseanmälan kan göras.

Första öppna utbildningstillfället är den 17-18 november 2014 i Solna.

 

händer ihop