Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

SALSA på Gotland
den 6 februari 2015

Nu utrustas polisbilarna på Gotland med hjärtstartare. Gotland som tillhör Stockholms polisregion blir en del av SALSA-projektet.
Polismyndigheten i Stockholm har framgångsrikt varit en del av SALSA-projektet i Stockholms län och bidragit till att många fler liv kunnat räddas. I och med polisens nya organisation tillhör Gotland nu Stockholms polisregion och ingår i SALSA-projektet.

I korthet innebär projektet att polis och räddningstjänst som utrustats med hjärtstartare också larmas till platsen vid ett plötsligt hjärtstopp, som ett komplement till ambulansen. På det viset kortas tiden till den första hjälpinsatsen med hjärtstartare. Många gånger är man snabbare på plats, och därmed räddas liv. 

I veckan har ett 80-tal poliser Gotland utbildats för att vara redo att ingå i SALSA-projektet, rapporterar helagotland.se. 

Polisbilarna på Gotland utrustas med Philips HeartStart FRx, som är levererade av HLR Konsulten. 

Salsa mobila hjärtstartare