Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Om hjärtstartare

En hjärtstartare, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtverksamheten och som kan skicka en elektisk stöt till hjärtat. Det är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart och kan få en normal rytm igen.

Tiden är kritisk, om hjärt-lungräddning och defibrillering med hjälp av hjärtstartare sätts in inom tre till fem minuter överlever 50 – 75 procent av de drabbade. Chansen att överleva minskar med tio procent för varje minut som går.

Hjärtstartaren analyserar hjärtrytmen och rekommenderar om en defibrillering ska ske. Man kan alltså inte göra fel.

Vi hjälper er med råd – om vilken hjärtstartare som passar er bäst. Ni är alltid välkomna till våra lokaler i Solna för att lyssna och se hur marknadens ledande hjärtstartare fungerar eller att kontakta oss via telefon eller e-post. Vi ger er gärna en kostnadsfri offert. I HLR-butiken kan du även läsa mer om respektive hjärtstartare, se priser och även beställa direkt.

Hjärtstartare

Råd inför val av hjärtstartare

Vad ska man tänka på när man köper eller hyr hjärtstartare? Börja med att fundera över i vilket sammanhang hjärtstartaren ska finnas och vilka krav det ställer på hjärtstartaren.
hjärtstartare

Så här använder man en hjärtstartare

En hjärtstartare ska vara enkel att använda. Den ska leda användaren genom de olika stegen så att vem som helst ska kunna hjälpa vid plötsligt hjärtstopp.
tryck på hjärtstartare

Vem får använda en hjärtstartare?

Vem som helst får använda en hjärtstartare. Tydliga steg-för-steg-instruktioner talar om för användaren hur man ska göra. Vi rekommenderar ändå alltid utbildning i HLR med hjärtstartare.
service2

Hur servar man en hjärtstartare?

En bra hjärtstartare genomför själv dagliga funktionskontroller och larmar om något är fel. Med support och serviceavtal kan man få påminnelse om när det är dags att byta elektroder och batterier.
Skylt+Klisterdekal

Hitta närmaste hjärtstartare

Vid ett plötsligt hjärtstopp handlar det om kritiska minuter då man måste agera direkt och kunna lokalisera var närmaste hjärtstartare finns.
Hjärtstartare2

Vilken hjärtstartare är bäst

Vilken hjärtstartare är bäst för er? Var hjärtstartaren ska placeras, vilka språk den bör ha stöd för och omgivning spelar in vid val av hjärtstartare.
HS1 och väska

Så fungerar en hjärtstartare

Hjärtstartaren läser av hjärtrytmen och ger en elektrisk stöt för att starta om hjärtat vid ett plötsligt hjärtstopp.
hjärtstartare

Kan man hyra en hjärtstartare

Hjärtstartare går utmärkt att hyra och det finns flera fördelar med att hyra i stället för att köpa.