Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Våra samarbetspartners

HLR Konsulten är återförsäljare av etablerade kvalitetsmärken inom akutsjukvård och erbjuder kvalitetssäkrad utbildning. Vi är aktiva i nätverk som arbetar för större spridning och kunskap kring HLR och hjärtstartare.

Instruktörer och konsultföretag

HLR Konsulten samarbetar med en rad duktiga instruktörer och konsultföretag inom hjärt-lungräddning och utbildning. Alla instruktörer som vi anlitar i vår utbildningsverksamheten har egen erfarenhet från ambulans, räddningstjänst eller akutsjukvård.

Projekt kring utveckling och spridning av hjärtstartare och kunskap i HLR

HLR Konsulten är aktiv ett flertal projekt som syftar till en ökad spridning av kunskap i hjärt-lungräddning och tillgänglighet och användning av hjärtstartare. Vi samarbetar bland annat med:

  • Södersjukhusets hjärtstoppsavdelning i SALSA-projektet. HLR Konsultens vd är utbildningsansvarig och sakkunnig gällande hjärtstartare och ansvarig gentemot räddningstjänst, polis, publika anläggningar och mobila enheter. HLR Konsulten har utbildat ett stort antal instruktörer inom polisen och räddningstjänsten.
  • Södersjukhuset hjärtstoppsavdelning i SMS-livräddarprojektet, som sakkunniga i utbildning. HLR Konsulten har även genomfört ett stort antal repetitionsutbildningar för SMS-livräddare.
  • Svenska HLR-rådet. HLR-rådet tar bland annat fram svenska riktlinjer för hjärt-lungräddning och utbildning utifrån senaste vetenskapliga rön och internationella riktlinjer. HLR Konsultens vd medverkar aktivt i HLR-rådets arbetsgrupp för D-HLR.
  • Branschrådet för hjärtstartare i Sverige, BFHS. HLR Konsulten är medlem i det oberoende branschforumet som bland annat har till syfte att verka för kvalitetssäkring och en seriös bransch för hjärtstartare och utbildning i hjärt-lungräddning.
  • SIS – Swedish Standards Institute. HLR Konsulten är en av de deltagarna i SIS tekniska kommitté som tagit fram den nya standarden för Hjärtsäker zon, SS 280000. Standarden lanserades september 2015. Här kan du läsa mer om innebörden och vad vi kan göra för att hjälpa er att uppfylla standarden. 
  • Hjärt-Lungfonden i projektet Hjärtsäkra Sverige. HLR Konsulten var ett av de utvalda utbildningsföretagen som deltog i projektet. Det övergripande målet var att öka antalet personer som överlever ett plötsligt hjärtstopp.

Våra leverantörer

HLR Konsulten är återförsäljare av marknadens mest sålda och väletablerade märken inom hjärtstartare och första hjälpen-utrustning. Vi är återförsäljare av hjärtstartare från ledande märken som Philips, Physio Control och Cardiac Science. Vi är auktoriserade återförsäljare av Laerdals hela sortiment; förutom Philips hjärtstartare även andningshjälp, immobilisering och träningsutrustning. 

Vi har ett väl utvalt sortiment av kvalitetsprodukter inom förband, brännskadeförband och ögonskölj. Vi är återförsäljare av kvalitetsmärken som Cederroth, Snögg och Burnfree.

Jag önskar kontakt

Vill du veta mer om en särskild produkt eller vilken lösning vi kan skapa just för dig eller ditt företag? Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp eller mejlar dig.