Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Första hjälpen till psykisk hälsa

Nu erbjuder HLR Konsulten en två dagars-utbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa. Utbildningen genomförs av instruktörer utbildade av NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa.
De flesta känner till att Första hjälpen handlar om att kunna rädda liv i en livshotande situation. Precis som hjärt-lungräddningens L-ABC vid akut kroppslig sjukdom finns nu ett Första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd, med en handlingsplan.

Första hjälpen till psykisk hälsa syftar till att rädda liv genom att ökade kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord. Genom att vidta ett antal enkla åtgärder i en akut situation kan man förhindra att tillståndet förvärras eller förbättra möjligheterna till tillfrisknande.

Våra kursinstruktörer är mycket erfarna och har deltagit i olika pilotprojekt för att implementera MHFA (Mental Health First Aid) i Sverige, projekt som genomförts på uppdrag av Socialstyrelsen. 

Mer information finns på mhfa.nu, där också kursanmälan eller intresseanmälan kan göras.