Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

MHFA - Första hjälpen till psykisk hälsa, Vuxen

HLR Konsulten erbjuder en tvådagarsutbildning i Första hjälpen till psykisk hälsa. Utbildningen genomförs av instruktörer utbildade av NASP, Nationellt centrum för suicidforskning och prevention.

De flesta känner till att Första hjälpen handlar om att kunna rädda liv i en livshotande situation. Precis som hjärt-lungräddningens L-ABC vid akut kroppslig sjukdom finns nu ett Första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd. Första hjälpen till psykisk hälsa syftar till att rädda liv genom att ökade kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord.

Att ge stöd i psykisk kris

Målet med utbildningsprogrammet är att ge kursdeltagaren kunskaper för att kunna uppmärksamma tecken på och stödja en person i ett tillfälligt psykiskt kristillstånd till dess att den drabbade fått professionell hjälp. Genom att vidta ett antal enkla åtgärder i en akut situation kan man förhindra att tillståndet förvärras eller förbättra möjligheterna till tillfrisknande. MHFA (Mental Health First Aid), på svenska benämnt Första hjälpen till psykisk hälsa, är ett internationellt första hjälpen program utvecklat i Australien.

Vem kan gå utbildningen?

Utbildningen MHFA-Vuxen vänder sig till allmänheten, företag, personalgrupper, organisationer och föreningar. I utbildningen går man igenom de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna. Målet är att lära ut en handlingsplan hur man uppmärksammar och bäst hjälper en person att vid behov komma till professionell hjälp eller andra hjälpresurser innan den psykiska ohälsan förvärras.

Erfarna kursinstruktörer

Våra kursinstruktörer är mycket erfarna och har deltagit i olika pilotprojekt för att implementera MHFA (Mental Health First Aid) i Sverige, projekt som genomförts på uppdrag av Socialstyrelsen.

I kursen ingår träningsmoment, gruppövningar och åskådlig görande filmer.


Är du intresserad av att anmäla dig till vår MHFA-utbildning eller någon annan av våra utbildningar? Kontakta oss gärna genom formuläret nedan så hör vi av oss inom kort. Du kan även ringa på 010-172 22 00