listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Välkommen till vår kurs - MHFA

Första hjälpen psykisk hälsa

Vår kurs i Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA-Vuxen) ger kunskaper att kunna identifiera och stödja personer i tillfälliga psykiska kriser. Kursen syftar till att rädda liv genom ökade kunskaper om psykiska sjukdomar och självmord. Genom att enkla åtgärder i en akut situation, med en handlingsplan, kan man förhindra att tillståndet förvärras.

första hjälpen psykisk hälsa

Mer om:

Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA-Vuxen)

    MHFA står för Mental Health First Aid Training*. På svenska har utbildningen fått namnet Första hjälpen till psykisk hälsa. De flesta känner till att Första hjälpen handlar om att kunna rädda liv i en livshotande situation. Precis som hjärt-lungräddningens L-ABC vid akut kroppslig sjukdom finns nu ett Första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd. Kursen fokuserar på handlingsplaner för akuta situationer, inklusive snabb identifiering och svar på akuta psykiska hälsosituationer och att utveckla icke-konfronterande kommunikationsfärdigheter för att skapa en trygg miljö och för att kunna hantera självmordsrisk och andra kriser.

    MHFA-Vuxen riktar sig till allmänheten, företag, personalgrupper, organisationer och föreningar som vill förbättra sin förståelse för psykisk hälsa och utveckla verktyg för att stödja andra i nödsituationer. Kursen kombinerar teoretiska föreläsningar, interaktiva diskussioner och praktiska övningar. Kursen finns också med målgrupp äldre och ungdom.

UTBILDNING

En bra utbildning lägger grunden

Certifierade instruktörer

Certifierade instruktörer

Våra instruktörer är certifierade enligt gällande riktlinjer. Vi kvalitetssäkrar och utvärderar – och våra kunder är mycket nöjda.

Graphic - Badge White

Kunskapsbevis

Efter genomgången utbildning får kursdeltagarna ett kunskapsbevis. I kunskapsbeviset finns även en lathund med kursens viktigaste moment.

Graphic - Clock White

Årlig utbildning

Det är viktigt att repetera och hålla kunskapen vid liv för att kunna agera i en akutsituation. Därför rekommenderar vi uppföljande, årliga utbildningar.

HLR-instruktör hos HLR Konsulten

SAGT OM OSS

Vi har hög kundnöjdhet och arbetar med både stora och små organisationer

"Alla tyckte det var en toppenutbildning med väldigt kunniga och engagerande utbildare. Bara plus."

Kristian Wikström

Outokumpu Stainless AB

quote_right

"Vill vill poängtera hur otroligt proffsiga samtliga av era instruktörer är. Flertalet i vår organisation som varit på otaliga HLR-utbildningar tyckte den här utbildningen var bäst."

Louise Renlund

HR-generalist, Platzer Fastigheter AB

quote_right

KONTAKT

Vill du ha en offert från oss, eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

ISA 9001 Certificate
Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
Swedish standard institutet

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved