Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer
Philips HeartStart - lätt att använda för att rädda liv

Hjärtstartare

En hjärtstartare, även kallad defibrillator, är en apparat som analyserar hjärtrytmen och som kan skicka en elektrisk stöt till hjärtat. Det är den enda effektiva hjälpen vid plötsligt hjärtstopp. Hjärtat får en omstart och kan få en normal rytm igen.

Ett hjärtstopp kan drabba vem som helst utan förvarning. Ibland finns en underliggande sjukdomsbild, ibland drabbar det helt oväntat. Vid ett hjärtstopp är tiden är kritisk, om hjärt-lungräddning och defibrillering med hjälp av hjärtstartare sätts in inom tre till fem minuter överlever 50 – 75 procent av de drabbade. Chansen att överleva minskar med ungefär tio procent för varje minut som går.

En hjärtstartare analyserar hjärtrytmen och letar efter en defibrillerbar rytm, det kan man kallar för kammarflimmer eller ventrikelflimmer. Hjärtstartaren avgör och rekommenderar om en defibrillering kan ske. Man kan alltså inte göra fel så länge man följer hjärtstartarens instruktioner. En hjärtstartare räddar liv.

Vi kan hjälpa er med råd om vilken hjärtstartare som passar er bäst. Ni är alltid välkomna till våra lokaler i Solna för att lyssna och se hur marknadens ledande hjärtstartare fungerar.

Ni kan även kontakta oss direkt:
Telefon: 010-172 22 00
E-post: info@hlr-konsulten.se.

Få en kostnadsfri offert genom att fylla i formuläret längst ned på sidan så kontaktar vi er.

I HLR-butiken kan du även läsa mer om respektive hjärtstartare, se våra priser och även beställa direkt. 

Hjärtstartare

Råd inför val av hjärtstartare

Vad ska man tänka på när man köper eller hyr hjärtstartare? Börja med att fundera över i vilket sammanhang hjärtstartaren ska finnas och vilka krav det ställer på hjärtstartaren.
hjärtstartare

Så här använder man en hjärtstartare

En hjärtstartare ska vara enkel att använda. Den ska leda användaren genom de olika stegen så att vem som helst ska kunna hjälpa vid plötsligt hjärtstopp.
tryck på hjärtstartare

Vem får använda en hjärtstartare?

Vem som helst får använda en hjärtstartare. Tydliga steg-för-steg-instruktioner talar om för användaren hur man ska göra. Vi rekommenderar ändå alltid utbildning i HLR med hjärtstartare.
service2

Hur servar man en hjärtstartare?

En bra hjärtstartare genomför själv dagliga funktionskontroller och larmar om något är fel. Med support och serviceavtal kan man få påminnelse om när det är dags att byta elektroder och batterier.
HS1 och väska

Så fungerar en hjärtstartare

Hjärtstartaren läser av hjärtrytmen och ger en elektrisk stöt för att starta om hjärtat vid ett plötsligt hjärtstopp.
Skylt+Klisterdekal

Hitta närmaste hjärtstartare

Vid ett plötsligt hjärtstopp handlar det om kritiska minuter då man måste agera direkt och kunna lokalisera var närmaste hjärtstartare finns.
Hjärtstartare2

Vilken hjärtstartare är bäst

Vilken hjärtstartare är bäst för er? Var hjärtstartaren ska placeras, vilka språk den bör ha stöd för och omgivning spelar in vid val av hjärtstartare.
hjärtstartare

Kan man hyra en hjärtstartare

Hjärtstartare går utmärkt att hyra och det finns flera fördelar med att hyra i stället för att köpa.
hjärtstartarte används

Kan man ha en hjärtstartare hemma

En hjärtstartare placeras med fördel i hemmet, då det ofta är här hjärtstopp sker. Komplettera med utbildning i HLR med hjärtstartare