listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Tillbaka till alla artiklar

Hjärtstartare hemma

Kan man ha en hjärtstartare hemma?

Det korta svaret är ja absolut!

24 Nov 2023

Kan man ha en hjärtstartare hemma?

Kan man ha en hjärtstartare hemma?

Det korta svaret är ja absolut! De flesta hjärtstopp inträffar i eller utanför hemmet och att ha en hjärtstartare till hands ökar chanserna att överleva väsentligt eftersom tiden är en helt avgörande faktor.

Var bör en hjärtstartare placeras hemma?

Bäst är om hjärtstartaren finns tillgänglig för alla och att den är åtkomlig under dygnets alla timmar. Här rekommenderar vi att placera hjärtstartaren utomhus, med en förvaringslösning som passar klimat och omgivning. Hjärtstartaren bör inte ligga inlåst eller vara svåråtkomlig, då det är kritiskt att komma i gång med behandling så snart som möjligt vid ett hjärtstopp.

Sätt upp hjärtstartaren på en plats så att så många som möjligt kommer åt den

Märk ut platsen så att det är lätt att identifiera att det finns en hjärtstartare där

Får vem som helst ha en hjärtstartare hemma?

Inga speciella tillstånd krävs för att få ha en hjärtstartare hemma. Ofta finns hjärtstartare placerade i samhället på kontor, offentliga platser, vid evenemang och på större arenor, vid idrottsanläggningar med mera. Du kan se på kartan som hittas på hjärtstartarregistret var de registrerade hjärtstartarna i samhället finns utplacerade. Se till att kolla upp redan nu var närmaste hjärtstartare finns, så att du är redo vid ett nödfall.

Hjärtstartare i BRF

Att ha en hjärtstartare i sin bostadsrättsförening borde vara en självklarhet. Här kan hela föreningen känna sig trygga med att det finns en fungerande hjärtstartare till hands vid ett olycksfall. Hjärtstartaren bör placeras på en plats där den går att komma åt dygnet runt samt märkas ut så att den är lätt att hitta. Hela föreningen bör informeras om var hjärtstartaren finns.

Vi rekommenderar att så många medlemmar som möjligt går regelbundna utbildningar i HLR så att vem som helst kan rycka in och hjälpa till vid behov.

Planera in en årlig utbildning i HLR för er bostadsrättsförening idag.

Får man använda hjärtstartare utan utbildning?

Vem som helst får använda en hjärtstartare, men vi rekommenderar att man går en HLR-utbildning. En utbildning i HLR hjälper dig att öva, ger dig självförtroende att rycka in vid ett olycksfall och ger dig en förståelse för vilka moment som ingår samt hur hjärtstartaren fungerar.

Det finns flera HLR-utbildningar att välja på. Några av de vanligare utbildningarna är Vuxen-HLR med hjärtstartare och BARN-HLR. Vi rekommenderar att man går en utbildning i HLR årligen för att hålla kunskaperna relevanta och bygga en självsäkerhet kring användandet av både hjärtstartare och hjärt- och lungräddning.

En hjärtstartare ska inte kunna ge en strömstöt om det inte behövs, det ska inte gå att göra fel. Hjärtstartaren guidar användaren genom hela förloppet och vissa hjärtstartare kan även ge instruktioner på flera språk. Se över var hjärtstartaren ska placeras och vilka behov som kan finnas innan du väljer hjärtstartare.

Lämpliga hjärtstartare för hemmet

En hjärtstartare som placeras i hemmet bör vara lätt att använda, kunna ge instruktioner på det språk som talas hemma samt kunna användas på barn beroende på vilka som finns i hushållet. Svenska är alltid första språk på hjärtstartare i Sverige. Flera av de modeller HLR Konsulten erbjuder är mycket användarvänliga och har en lång garantitid.

Att ha i åtanke när du väljer hjärtstartare:

Ska hjärtstartaren placeras inom- eller utomhus?

Hur ser klimat och omgivning ut där din hjärtstartare ska finnas?

Ska hjärtstartaren vara mobil, d v s kanske finnas i bilen eller ibland i sommarstugan?

Behöver hjärtstartaren ha stöd för små barn? Kan vara relevant om hjärtstartaren ska sättas upp på till exempel i närheten av en strand eller en förskola.

Behöver hjärtstartaren kunna ge instruktioner på flera språk?

Vill ni hyra eller köpa en hjärtstartare? Båda möjligheterna finns men vid hyra ingår ofta support, underhåll och i vissa fall även utbildning

Kontakta oss så hjälper vi er välja rätt hjärtstartare och bästa förvaring av hjärtstartaren utifrån sammanhang och önskad placering

Relaterade Produkter

Se alla våra hjärtstartare i vår butik

HeartSine Samaritan PAD 500p med väska

HeartSine Samaritan PAD 500P med väska

 
19 949 kr
LIFEPAK CR2 Wi-Fi, Tvåspråkig med väska

LIFEPAK CR2 Wi-Fi, Tvåspråkig med väska

23 455 kr
22 163 kr
Philips HS1 med väska och hållare

Storsäljare

Philips HeartStart HS1 med väska och väggfäste

15 449 kr
14 519 kr

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
ISA 9001 Certificate
Swedish standard institutet
Braschrådet för hjärtstartare i Sverige

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved