Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

HLR Konsulten

HLR Konsulten erbjuder noga utvalda produkter och utbildningar inom hjärt-lungräddning, första hjälpen och akutsjukvård. Vi kan hjärtstartare och är en av Sveriges största återförsäljare.

HLR Konsulten är en viktig aktör i det professionella nätverk som arbetar för kunskapsspridning och för en större tillgänglighet av hjärtstartare.
Vi är sakkunniga vad gäller utbildningsfrågor i SALSA-projektet, som drivits av Södersjukhusets Hjärtstoppscentrum och som nu blivit en permanent verksamhet i Stockholm med brandbilar och polisbilar utrustade med hjärtstartare och personal utbildad i HLR med hjärtstartare, och i projektet med SMS-livräddare

HLR Konsulten deltog också aktivt i SIS tekniska kommitté för Hjärtstartare, som i september 2015 publicerade standarden "Hjärtsäker zon -  användning av hjärtstartare i offentliga och andra miljöer utanför sjukvården". 

När Hjärt-Lungfondens projekt "Hjärtsäkra Sverige" pågick var HLR Konsulten en utvald samarbetspartner och utbildare i projekt, och vi fortsätter att stödja Hjärt-Lungfondens arbete.

Marknadsledande hjärtstartare

De hjärtstartare vi erbjuder är marknadsledande och enligt vår erfarenhet de absolut bästa. Vi samarbetar med leverantörer som erbjuder produkter med dokumenterad kvalitet och vetenskapliga bevis på funktion och klinisk effekt. Vårt sortiment av hjärtstartare är brett och anpassat för olika behov och miljöer.

Kunniga instruktörer

Vi utbildar såväl professionella livräddare som företag och privatpersoner i hjärt-lungräddning och i första hjälpen. Våra instruktörer är certifierade enligt svenska HLR-rådet. Många har egen erfarenhet från räddningstjänst eller andra liknande sammanhang. Våra kunder ger oss genomgående ett mycket bra betyg i de kursutvärderingar vi gör.

Läs mer om våra utbildningar i HLR och första hjälpen

HLR Konsulten finns i Solna och har samarbetspartners över hela landet. Våra kunder finns såväl inom professionell akutsjukvård och räddningstjänst som inom handel och publika anläggningar, företag inom olika branscher och bland privatpersoner.

Vi arbetar kvalitets- och miljösäkrat och vårt verksamhetssystem är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001. Läs gärna mer i vår kvalitets- och miljöpolicy.

0101_sfk_certification_iso90010101_sfk_certification_iso14001 SIS Hjärtsäker zon HLR Konsulten