Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

S-HLR Vuxen

Utbildningen i S-HLR Vuxen riktar sig till all personal inom vården. Utbildningen syftar till att kunna behandla en patient med hjärtstopp med hjärt-lungräddning (HLR), syretillförsel och defibrillering.

Vid plötsligt hjärtstopp måste fungerande rutiner finnas på plats. Varje år drabbas flera tusen personer av plötsligt oväntat hjärtstopp på sjukhus i Sverige. Då är de första minuterna livsavgörande. Därför gäller det att hålla kunskapen aktuell.

Utbildningen i S-HLR Vuxen är lämplig för vårdpersonal på sjukhus, inom primärvården och övriga sjukvårdsinrättningar samt studenter i vårdutbildningar. Kursen följer svenska HLR-rådets riktlinjer och genomförs av certifierad instruktör som har egen erfarenhet från ambulans, räddningstjänst eller akutsjukvård. Max sex deltagare kan delta vid samma kurstillfälle.

Omfattning
- Varje kurstillfälle omfattar 4 timmar.
- Kurser innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik.

Innehåll
- Vuxen-HLR, en- och tvålivräddarteknik
- Vikten av tidigt larm, tidig HLR och tidig defibrillering
- Larmrutiner
- Akututrustning
- Andningsmask
- Apparatgenomgång
- Använda en Hjärtstartare på ett säkert och effektivt sätt
- Handlingsplanen
- Situationsanpassad träning
- Säkerhetsaspekter

Förkunskaper
- Inläst kursbok i S-HLR Vuxen
- Godkänd webbutbildning för S-HLR Vuxen

Material
Varje kursdeltagare får:
- en kursbok att läsa in före kursen.
- ett kompetenskort i S-HLR Vuxen efter godkänd genomför kurs.

Jag önskar offert på utbildning

Fyll i nedanstående uppgifter så skickar vi en offert. I meddelanderutan anger du antal deltagare och var du önskar att utbildningen äger rum samt övrig information som kan vara bra för oss att veta. Du kan givetvis också kontakta oss om du bara önskar mer information.