listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Tillbaka

App, Rädda hjärtat

Appen "Rädda hjärtat" ska bidra till att rädda fler människor som drabbas av plötsligt hjärtstopp.

16 Sep 2022

Appen Rädda hjärtat

Appen "Rädda hjärtat" ska bidra till att rädda fler människor som drabbas av plötsligt hjärtstopp. Appen togs fram 2016 av Hjärt-Lungfonden i samarbete med Svenska Hjärt-lungräddningsrådet, HLR-rådet.

I september 2022 så uppdaterades appen med enligt de nya riktlinjerna från ERC 2021. Framför allt gäller det förändringar avseende barn-HLR som nu gäller upp till 18 år.

Appen ”Rädda hjärtat” kan utan kostnad laddas ner till både Iphone och Android. Det är den första kompletta appen på svenska om hjärt-lungräddning som kan visa var närmaste hjärtstartare finns. Genom en länk till HLR-rådets Hjärtstartarregister, så kan man se var närmaste hjärtstartare är placerad. Genom appen kan man också lära sig mer om hjärt-lungräddning och hjärtstartare i förebyggande syfte. Appen visar hur man ska utföra HLR på vuxna och barn, hur en hjärtstartare används och hur ett luftvägsstopp ska hanteras.

För att få igång ett hjärta som har stannat behövs hjärt-lungräddning och en hjärtstartare. Insatser under de första tre minuterna är avgörande för att rädda liv. Den som drabbas av plötsligt hjärtstopp och får en stöt av en hjärtstartare inom 180 sekunder har 75 procents chans att överleva. Ju tidigare stöt desto större chans.

SAMMANFATTNING

Appen finns att ladda ner på Google Play och App Store. I appen finns senaste råd och riktlinjer om hur man gör HLR på både barn och vuxna. Det finns också en länk till Hjärtstartarregistret som visar var närmaste hjärtstartare finns och om den är tillgänglig.

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

ISA 9001 Certificate
Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
Swedish standard institutet

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved