listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Se alla artiklar

Hjärtstartare utomhus

14 Nov 2023

Hjärtstartare utomhus

När och var behövs en hjärtstartare? Det enkla svaret är att en hjärtstartare behövs vid ett plötsligt hjärtstopp men var och när ett hjärtstopp kommer att inträffa kan man aldrig veta. Hjärtstopp kan inträffa när och var som helst. Statistik visar att det oftast sker i våra bostadsområden, men självklart är risken också större där många människor befinner sig eller är i rörelse.

När ett hjärtstopp inträffar så räknas sekunderna till hjälp kommer. När någon snabbt startar hjärt-lungräddning och någon tar en hjärtstartare till platsen inom tre minuter – då är oddsen som allra bäst.

Så hur hjälpta är vi då av hjärtstartare som exempelvis sitter inlåsta på kontor och är tillgängliga bara under arbetstid? Hjärtstartare inomhus på kontor räddar också liv men har potential att rädda betydligt fler. Lösningen är många gånger att flytta ut hjärtstartaren utomhus.

Det finns bra lösningar med utomhusskåp

En hjärtstartare kan förvaras i värmeskåp som aktiveras när temperaturen närmar sig en för låg nivå. Hjärtstartaren kan också placeras i värmeskåp med övervakning. Tack vare larm- och informationsfunktioner kan meddelanden skickas exempelvis när hjärtstartaren hämtats ur sitt skåp eller inte klarat sin självtest. I kombination med en trygg försäkring är förutsättningarna för att placera hjärtstartare utomhus verkligen bra.

Ett bra exempel - Fastighetsägarna

Fastighetsägarna har nyligen gått ut i ett upprop tillsammans med Hjärtuppropet till medlemmarna om vikten av att placera hjärtstartare tillgängliga och utomhus. Fastighetsägarna har själva föregått med gott exempel genom att sätta en hjärtstartare på fasaden på huvudkontoret på Kungsholmen som nu är tillgänglig dygnet runt, där också många människor bor.

Upprop till fastighetsägare – fler hjärtstartare utomhus räddar liv

När företag, affärer, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter och varför inte privatpersoner gör slag i saken och placerar hjärtstartare så att de finns tillgängliga dygnet runt – ja då kommer ännu fler liv att kunna räddas.

Hjärtstartarregistret

Ett viktigt steg är att registrera hjärtstartaren i hjärtstartarregistret.se. Då blir hjärtstartaren synlig för omgivning, man kan enkelt se vilka hjärtstartare som finns tillgängliga i närheten och vilka tider. Även larmcentralen har möjlighet att se var närmaste hjärtstartare finns.

Och visst har hjärtstartare utomhus redan räddat liv

Ta gärna del av den här fina berättelsen om hur en hjärtstartare räddade liv när en föreningen satte hjärtstartaren vid den lokala mataffären.

SAMMANFATTNING

Det finns bra lösningar för att placera hjärtstartare utomhus. Övervakade värmeskåp med trygg försäkring.

När företag, affärer, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och samfälligheter och varför inte privatpersoner gör slag i saken och placerar hjärtstartare så att de finns tillgängliga dygnet runt – ja då kommer ännu fler liv att kunna räddas.

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
ISA 9001 Certificate
Swedish standard institutet
Braschrådet för hjärtstartare i Sverige

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved