listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

Hjärtuppropet

28 Mar 2022

Hjärtuppropet

Ett hjärtstopp kan inträffa när som helst och var som helst, till exempel i våra bostadsområden där de flesta hjärtstoppen faktiskt sker. Genom en kampanj och en namninsamling till Sveriges kommuner och regioner vill Hjärtuppropet bidra till fler hjärtstartare.

Hjärtuppropet vill även att flera ska kunna hjärt-lungräddning och få alla att förstå att de både kan och får använda en hjärtstartare. Varje sekund räknas och för att rädda någon som drabbats av plötsligt hjärtstopp så behövs en hjärtstartare.

Hjärtuppropets alla ambassadörer har förstått hur viktigt detta är, genom egen erfarenhet eller genom medvetenheten att vem som helst kan drabbas. Höj din röst och var med i Hjärtuppropets namninsamling. Hjärta för hjärta, slag för slag – så kan vi får fler hjärtstartare där de behövs1

På en pressträff den 28 mars berättade en av ambassadörerna, Kristina Alsér, tidigare landshövding i Växjö, varför hon valde att vara med.

– För mig var det en självklarhet att bli ambassadör när jag fick frågan. Min man Janne drabbades av ett hjärtstopp för ett antal år sedan men överlevde tack vare kunskapen om HLR och en hjärtstartare. Han mår bra idag och vi känner tacksamhet till livet.

som leds av Staffan Lindeborg och där även Thomas Ravelli och berättar varför han valt att bli ambassadör och där Björn Jadeland som tagit initiativ till Hjärtuppropet* berättar om bakgrunden.

* Bakom hjärtuppropet står 7 företag i branschen som tillsammans har en vision att det ska finnas hjärtstartare och utbildade medmänniskor till hands var man än befinner sig.

SAMMANFATTNING

Hjärtuppropet är ett initiativ för att fler hjärtstartare och fler utbildade i HLR ska finnas i samhället. Fler hjärtstartare måste också placeras så att de är tillgängliga dygnet runt.

Hjärtuppropets syfte stöds av 18 ambassadörer.

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

ISA 9001 Certificate
Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
Swedish standard institutet

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved