Vilken kunskap finns i skolan om HLR? Och finns utbildad personal för att lära ut? Våra barn är framtidens livräddare och barn som kan och vågar agera räddar liv.
I läroplanen Lgr22 rekommenderas att barnen börjar lära sig HLR första hjälpen redan i förskoleklass för att därefter succesivt trappa upp sina kunskaper. I årskurs 4-6 räknas första hjälpen som ett centralt innehåll och i årskurs 7-9 ska eleverna öva praktiskt med hjälp av HLR-dockor.
”Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om säkerhet samt förmåga att agera i nödsituationer”.
Genom att ha kunnig och utbildad personal i skolan som genomgått en certifierad utbildning till instruktör i HLR och Första hjälpen så ger man de absolut bästa förutsättningarna för att elevernas utbildning inom första hjälpen och HLR ska nå tänkta mål. Barn och ungdomar ska våga agera och kunna rädda en kompis eller varför inte sin mamma, som Jonathan gjorde.
Svenska HLR-rådet rekommenderar att den som arbetar i skolan med att utbilda i HLR och första hjälpen ska vara instruktör i Vuxen-HLR och även instruktör i Första hjälpen. HLR-rådet har också tagit fram en lärarhandledning med bra information för undervisningen i skolan.
Vi på HLR Konsulten utbildar årligen ett stort antal instruktörer i Vuxen-HLR, Barn-HLR och Första hjälpen och certifierar dessa enligt HLR-rådets riktlinjer.
Vi erbjuder instruktörsutbildningar vid regelbundna kurstillfällen i Stockholm/Solna och i Göteborg som ger möjlighet till att anmäla enstaka eller givetvis flera av personalen. Dessutom ger vi möjligheten att ge utbildning på plats i skolan på överenskommet datum vid minst fyra kursdeltagare.
Våra kursledare och huvudinstruktörer är erkänt duktiga och mycket uppskattade, vilket våra kursutvärderingar visar.
Vilket utbildningsmaterial behöver man? Vi rekommenderar att man investerar i en klassuppsättning med pedagogiska och verklighetstrogna dockor. Dockor som också går att använda gång på gång. Dockor som också ger någon form av feedback på genomförda kompressioner är också att rekommendera. HLR-dockorna är det absolut viktigaste. Har man möjlighet att även införskaffa en övningshjärtstartare rekommenderar vi det eftersom eleverna även ska kunna använda en hjärtstartare.
För första hjälpen kan det vara bra att ha olika tryckförband för att kunna öva hur man lägger ett tryckförband.
Instruktörer och skolor som utbildat sin personal hos oss får också förmånliga erbjudanden på övningsmaterial.
SAMMANFATTNING
HLR-utbildning i skolan räddar liv! Det är skolans uppdrag att lära ut hjärt-lungräddning och första hjälpen och rekommendationen är att börja redan i förskoleklass. För att lyckas i uppdraget är rekommendationen att ha certifierade och utbildade instruktörer i HLR och Första hjälpen.
Kontakta oss gärna för rådgivning på utbildning@hlr-konsulten.se eller ring 010-172 22 00. Du kan också göra en anmälan direkt här på vår webbplats till: HLR-instruktör eller-och Första hjälpen-instruktör
Vid fyra eller fler deltagare kan vi ordna en kurs på skolan, vid överenskommet datum.
KONTAKT
Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!
Kontakta oss på
Namn *
Telefonnummer
E-post *
Företag
Meddelande
Vretenvägen 10
171 54 Solna
Sverige
Copyright© 2025 HLR-Konsulten.se, all rights reserved