listIcon
sök
content
content0
Inloggad!

HLR och Första hjälpen i skolan

24 Nov 2023

HLR och Första hjälpen i skolan

Vilken kunskap finns i skolan om HLR? Och finns utbildad personal för att lära ut? Våra barn är framtidens livräddare och barn som kan och vågar agera räddar liv.

HLR och första hjälpen i läroplanen

I läroplanen Lgr22 rekommenderas att barnen börjar lära sig HLR första hjälpen redan i förskoleklass för att därefter succesivt trappa upp sina kunskaper. I årskurs 4-6 räknas första hjälpen som ett centralt innehåll och i årskurs 7-9 ska eleverna öva praktiskt med hjälp av HLR-dockor.

”Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar kunskaper om säkerhet samt förmåga att agera i nödsituationer”.

Viktigt att utbilda instruktörer inom skolan

Genom att ha kunnig och utbildad personal i skolan som genomgått en certifierad utbildning till instruktör i HLR och Första hjälpen så ger man de absolut bästa förutsättningarna för att elevernas utbildning inom första hjälpen och HLR ska nå tänkta mål. Barn och ungdomar ska våga agera och kunna rädda en kompis eller varför inte sin mamma, som Jonathan gjorde.

Svenska HLR-rådet rekommenderar att den som arbetar i skolan med att utbilda i HLR och första hjälpen ska vara instruktör i Vuxen-HLR och även instruktör i Första hjälpen. HLR-rådet har också tagit fram en lärarhandledning med bra information för undervisningen i skolan.

Instruktörsutbildning i skolan

Vi på HLR Konsulten utbildar årligen ett stort antal instruktörer i Vuxen-HLR, Barn-HLR och Första hjälpen och certifierar dessa enligt HLR-rådets riktlinjer.

Vi erbjuder instruktörsutbildningar vid regelbundna kurstillfällen i Stockholm/Solna och i Göteborg som ger möjlighet till att anmäla enstaka eller givetvis flera av personalen. Dessutom ger vi möjligheten att ge utbildning på plats i skolan på överenskommet datum vid minst fyra kursdeltagare.

Våra kursledare och huvudinstruktörer är erkänt duktiga och mycket uppskattade, vilket våra kursutvärderingar visar.

Utbildningsmaterial för HLR och Första hjälpen

Vilket utbildningsmaterial behöver man? Vi rekommenderar att man investerar i en klassuppsättning med pedagogiska och verklighetstrogna dockor. Dockor som också går att använda gång på gång. Dockor som också ger någon form av feedback på genomförda kompressioner är också att rekommendera. HLR-dockorna är det absolut viktigaste. Har man möjlighet att även införskaffa en övningshjärtstartare rekommenderar vi det eftersom eleverna även ska kunna använda en hjärtstartare.

För första hjälpen kan det vara bra att ha olika tryckförband för att kunna öva hur man lägger ett tryckförband.

Instruktörer och skolor som utbildat sin personal hos oss får också förmånliga erbjudanden på övningsmaterial.

SAMMANFATTNING

HLR-utbildning i skolan räddar liv! Det är skolans uppdrag att lära ut hjärt-lungräddning och första hjälpen och rekommendationen är att börja redan i förskoleklass. För att lyckas i uppdraget är rekommendationen att ha certifierade och utbildade instruktörer i HLR och Första hjälpen.

Kontakta oss gärna för rådgivning på utbildning@hlr-konsulten.se eller ring 010-172 22 00. Du kan också göra en anmälan direkt här på vår webbplats till: HLR-instruktör eller-och Första hjälpen-instruktör

Vid fyra eller fler deltagare kan vi ordna en kurs på skolan, vid överenskommet datum.

Se vår webbshop för utrustning till din utbildning

Butik

Prestan Ultra Trainer, 4-pack

Populär

Prestan Ultra Trainer, 4-pack

 
10 488 kr
Prestan Ultra Trainer

Prestan Ultra Trainer

 
2 688 kr
Nya Little Anne 6-pack

Nya Little Anne 6-pack

 
21 238 kr
Prestan HLR-docka Vuxen, 4-pack

Prestan HLR-docka Vuxen, 4-pack

 
12 113 kr

KONTAKT

Vill du ha support från oss, önskar du offert eller har du någon annan fråga?

Vi svarar under vardagar från 09:00 till 17:00. Via mail svarar vi inom 24 timmar. Välkommen!

Kontakta oss på

Namn * 

Telefonnummer 

E-post * 

Företag 

Meddelande

ISA 9001 Certificate
Vi stöttar hjärtuppropet
ISO 14001 Certificate
Swedish standard institutet

Copyright© 2024 HLR-Konsulten.se, all rights reserved