Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Hjärtstartarregistret

Via hjärtstartarregistret kan man se var närmaste hjärtstartare finns placerad. Syftet med registret är att göra hjärtstartarna mer tillgängliga för allmänheten och att på så vis kunna öka överlevnaden vid hjärtstopp.

Ju fortare en hjärtstartare kommer på plats desto större är chansen att överleva för den som drabbas av ett hjärtstopp.

Hjärtstartarregistret är ett nationellt register på initiativ av HLR-rådet och Civilförsvarsförbundet med Hjärt-lungfonden som samarbetspartner.

Registrering sker på hjärtstartarregistrets hemsida www.hjartstartarregistret.se. Den är frivillig, gratis och innebär inga krav men kan bidra till att fler liv räddas.

Det planeras att larmcentralen inom kort ska kunna meddela var närmsta hjärtstartare finns vid ett larm om hjärtstopp. Man hoppas att det ska kunna rädda ännu fler liv.

Numera finns även en app som heter ”Rädda hjärtat” den är direkt kopplad till Hjärtstartarregistret och du kan på ett enkelt sätt se var närmsta hjärtstartare är placerad och hur tillgänglig den är. Appen finns att ladda ner gratis Appstore, inom kort finns den även för android-telefoner.