Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Instruktör Stoppa blödningen

Kursen syftar till att utbilda instruktörer så att de självständigt kan genomföra utbildningar i konceptet Stoppa blödningen, internationellt Stop the Bleed, blödningskontroll vid livshotande blödning.

Konceptet är framtaget av KMC – Katastrofmedicinskt Centrum, på uppdrag av MSB. Kursen leds av en erfaren huvudinstruktör med mångårig erfarenhet från räddningstjänsten. Vi erbjuder utbildningen i Stockholm/Solna och i Göteborg. Vid minst fyra deltagare finns möjlighet att hålla kursen på annan ort. 

Målsättning
Målet är att deltagaren med hjälp av lärandemetoder och kunskapsstöd ska kunna arrangera utbildning inom blödningskontroll vid livshotande blödning.

Omfattning
- 7 timmar, varav 3 timmar grundutbildning Efter godkänd utbildning blir kursdeltagaren internationellt certifierad instruktör enligt KMC:s riktlinjer.

Innehåll
Grundutbildning i Stoppa blödningen. Genomgången grundutbildning i Stoppa blödningen är obligatorisk. Du lär dig grunderna i konceptet för att kunna bli instruktör. Du får dessutom en pedagogisk modell för hur du skall agera som instruktör.
- Kunskap och praktisk träning i agerande vid livshotande blödning.
- Övning med hjälp av marknadsledande sårskademoduler för skottskada, knivskada, öppen fraktur, avsliten kroppsdel, artärövning/blödning.
- Planera och genomföra grundutbildning enligt konceptet Stoppa blödningen
- Redovisning av träningsuppgifter
- Diskussion och pedagogik
- Genomgång av utvärderingsmodell (After Action-review, AAR)
- Genomgång av utbildningsmaterialet
- Praktiska råd

Obligatoriska förberedelser inför kursen
- Ta del av e-lärandematerial
- Genomföra webbaserad kunskapstest
- Förbereda redovisning av övningsuppgift

Pris
4 900 kr per kursdeltagare exklusive moms. Priset inkluderar digitalt kursmaterial och certifiering (via inlogg)

STOCKHOLM
Datum och tid: 08.30-16.30
9 juni

GÖTEBORG
Datum och tid: 08.30-16.30
1 juni

Anmälan: Fyll i formuläret nedan.

Information om personuppgifter: När vi registrerar din anmälan kommer vi att behandla och spara de uppgifter du lämnar. Vi gör detta för att kunna fullgöra det avtal vi ingår i och med din bokning, vad gäller leverans, fakturering och support. Som kund hos oss registrerar vi också vilken utbildning du deltar i. Uppgifterna kan också komma att användas för uppföljning samt marknadsföring. Vi kommer att lagra och gallra dina uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning (bokföringslagen). Övriga uppgifter sparar vi så länge du är kund hos eller i max fem år. Du har alltid rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig eller exempelvis begära radering. Kontaktinformation: info@hlr-konsulten.se.

Kursanmälan Stoppa blödningen Instruktör

Välkommen med din anmälan. Vänligen fyll i alla uppgifter, var noga med att faktureringsuppgifterna stämmer. Kallelse med instruktion om förberedelser skickas ca 3 veckor innan kursstart. Du kan också välja att enbart göra en intresseanmälan.Fakturaadress