Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer

Öppen utbildning – Barn-HLR

I kursen i Barn-HLR får man lära sig att snabbt kunna undersöka, larma och ge livräddande hjälp till spädbarn och större barn med luftvägshinder, medvetslöshet, andningsstopp och hjärtstopp.

När det kommer till barn och HLR är det viktigaste man kan göra att förebygga skador och undvika farliga situationer. Helt enkelt att ingripa innan skadan är skedd. Allt kan dock inte förutses eller förebyggas och därför måste alla med ansvar över barn också lära sig vad man kan göra då olyckan redan har inträffat. Hur får man exempelvis bort ett föremål som täpper till barnets luftväg? Om olyckan är framme kan detta leda till andningsstopp och vidare till hjärtstopp om man inte behandlar barnet på rätt sätt.

Instruktören som genomför utbildningen i Barn-HLR är certifierad av svenska HLR-rådet. Den öppna kursen i Barn-HLR vänder sig i första hand till privatpersoner eller föreningar. 

Omfattning:
- Varje kurstillfälle omfattar 2 timmar.
- Kurser innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik.
- Utbildningen behandlar två åldersgrupper av barn, barn under 1 år och barn mellan 1-18 år. 

Innehåll:
- Kedjan som räddar barn
- Larma på rätt sätt
- Anatomiska skillnader mellan barn och vuxen
- Handla på olycksplats
- Kontrollera livstecken
- Skapa öppen luftväg
- Lägga ett medvetslöst barn i stabilt sidoläge
- Hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
- Identifiera och åtgärda luftvägsstopp

Material:
Varje kursdeltagare får:
- ett kunskapsbevis efter godkänd genomförd kurs.

Pris:
960 kr per kursdeltagare exklusive moms. (1 200 kr inkl. moms.)

Datum
14 september 15.00 - 17.00
19 oktober 13.00 - 15.00


Plats:
HLR Konsulten Sverige AB
Vretenvägen 10
171 54 Solna

Information om personuppgifter: Vi vill informera dig om att när du registrerar din anmälan kommer vi att behandla och spara de uppgifter du lämnar. Vi gör detta för att kunna fullgöra det avtal vi ingår i och med din bokning, vad gäller leverans, fakturering och support. Vi kommer att lagra och gallra dina uppgifter i enlighet med gällande lagstiftning (bokföringslagen).

Du har alltid rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig eller exempelvis begära radering. Kontaktinformation: info@hlr-konsulten.se.

Kursanmälan Öppen Barn-HLRFakturaadress