Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer
man på byggarbetsplats som förlorat medvetandetutbilda anställda i HLR

Bygg och industri

Verksamheten i en industri ställer ofta höga krav på genomtänkt första hjälpen-utrustning och kunskap. Vid ett olycksfall är snabba insatser avgörande för hur omfattande skadorna blir. Att investera i rätt utrustning och utbildning är att ta sitt ansvar som arbetsgivare.

Behovet av första hjälpen-utrustning beror på verksamhetens miljö och risker. Som arbetsgivare har man också ett formellt krav att se till att arbetsmiljön är trygg och säker. Det ska finnas utrustning och kunskap för att kunna hantera olycksfall och akuta sjukdomstillstånd, enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Hjärtstopp kan drabba vem som helst och när som helst. Tiden är den kritiska faktorn, faktum är att för varje minut som går minskar möjligheten att överleva med tio procent. När det oväntade händer kan en hjärtstartare visa sig oerhört värdefull.

Med utrustning och utbildning från HLR Konsulten gör du ditt företag till en tryggare arbetsplats.

Vi erbjuder:

Produkter

  • Hjärtstartare som är robust och tålig. Den är enkel att använda och driftsäker, utför självtester dagligen
  • Första hjälpen-utrustning, anpassad efter olyckor som kan uppstå i verksamheten. Exempelvis förbandsmaterial, desinfektion, sårtvätt, brännskadeförband eller ögonskölj.

Utbildning

  • Hjärt- lungräddning och användning av hjärtstartaren
  • Första hjälpen-utbildning, anpassad utifrån era risker och behov

Hjärtsäker zon

I svensk standard SS 280000 beskrivs och ställs krav vad som ska vara uppfyllt för att en plats ska få kallas hjärtsäker. Vill ni följa svenska standard hjälper vi er gärna på vägen, här får du veta mer om Hjärtsäker zon.

Support eller serviceavtal

Vi kan erbjuda support och serviceavtal anpassade utifrån era behov och önskemål.

 

Vi rekommenderar följande produkter:

Hjärtstartare2

Hjärtstartare

Vi har hjärtstartare för alla branscher, för er som jobbar inom sjukvården, räddningstjänsten, på kontor, idrottsanläggningar, köpcentra osv.
Förbandsväskor

Förbandsväskor

Förbandsväskor i flera olika utföranden för att passa era behov och önskemål, stora och små, packade och tomma.
SNÖGG Förband

SNÖGG Förband

Elastiskt och självhäftande förband är lätt att arbeta med. Finns i olika bredd, längd och tjocklek. Kommer i två olika färger, hudfärgat samt blått för livsmedelsindustrin.
Ögonskölj

Ögonskölj

Ögonskölj i många olika utföranden som en snabb åtgärd vid smuts eller kemikalier i ögonen. 
BurnFree Brännskadeförband

BurnFree Brännskadeförband

Brännskador kan drabba anställda på arbetsplatser inom allt från restauranger till processindustri. Det kan handla om kokande vatten, kemikalier, öppna lågor, het olja, elektricitet med mera. Då är det alltid bra att ha sterila brännskadekompresser för snabb avkylning.
Immobilisering

Immobilisering

Vårt sortiment av bårar, nackkragar och splint för att isolera utsatta delar av kroppen vid allvarliga skadesituationer t.ex. kläm- och krosskador samt benbrott.

Jag önskar kontakt

Vill du veta mer om en särskild produkt eller vilken lösning vi kan skapa just för dig eller ditt företag? Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp eller mejlar dig.

“Fasadglas anlitade HLR Konsulten för att utbilda tolv medarbetare i HLR med hjärtstartare. Alla  var mer än nöjda med utbildningen. Instruktören var engagerad och tydlig, utbildningen bestod av en bra blandning av teori och praktik och lokalerna var ändamålsenliga. Känslan när vi lämnade utbildningen var att vi alla skulle kunna genomföra HLR, med eller utan hjärtstartare, om situationen krävde det.” Fasadglas,
Hans Svärd, Kvalitetschef
fasadglas
Några av våra kunder