Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Den samlar i vissa fall också in personuppgifter. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till detta. Läs mer
HLR i gallerior räddar livpool med trappa

Publika anläggningar

Varje dag besöker ett stort antal människor olika platser för att handla, ta del av kultur, sporta eller kanske resa. Vem som helst av alla dessa kan drabbas av plötsligt hjärtstopp, och då är varje minut avgörande.

För varje minut som går minskar möjligheten att överleva med tio procent. Då behöver hjälpen finnas nära och en hjärtstartare kan bli skillnaden på liv och död.

Att erbjuda kunder och medarbetare en trygg miljö är många gånger en konkurrensfördel och i vissa sammanhang till och med ett krav. Till exempel har vissa amerikanska försäkringsbolag börjat att ställa krav på att deras kunder ska resa med flygbolag och bo på hotell som är utrustade med hjärtstartare.  I samarbete med Hjärt-Lungfonden erbjuder HLR Konsulten även möjligheten att certifiera platsen som Hjärtsäker zon.

I de här miljöerna rekommenderar vi hjärtstartare:

  • Sportanläggningar
  • Hotell och konferensanläggningar
  • Butiker och köpcentrum
  • Nöjesparker, teatrar och museer
  • Restauranger
  • Resecentrum och bussar, flyg, tåg och båtar

Med utrustning och utbildning från HLR Konsulten erbjuder du dina kunder och medarbetare en attraktiv och trygg miljö och visar den omtanke som många kunder och besökare förväntar sig.

Vi erbjuder:

Produkter

  • Hjärtstartare som är enkel att använda och driftsäker, utför självtester dagligen 
  • Första hjälpen, anpassad efter behov

Utbildning

  • Hjärt- lungräddning och användning av hjärtstartaren
  • Första hjälpen, anpassad efter behov

Hjärtsäker zon

I svensk standard SS 280000 beskrivs och ställs krav vad som ska vara uppfyllt för att en plats ska få kallas hjärtsäker. Vill ni följa svenska standard hjälper vi er gärna på vägen, här får du veta mer om Hjärtsäker zon.

Support eller serviceavtal

Välkommen att kontakta oss för information och rådgivning.

 

Vi rekommenderar följande produkter:

Hjärtstartare2

Hjärtstartare

Vi har hjärtstartare för alla branscher, för er som jobbar inom sjukvården, räddningstjänsten, på kontor, idrottsanläggningar, köpcentra osv.
SKYDDSSKÅP 200

Skyddsskåp för hjärtstartare

Ett skyddsskåp till hjärtstartaren ger en trygg och synlig förvaring. Skyddsskåpet finns i olika modeller för både inomhus- och utomhusmiljöer. Skåpet kan väljas med bland annat larm, värme och digitalt kodlås.
Skyltar

Skyltar

Nödskyltar för diverse olika ändamål t.ex. hjärtstartare, första hjälpen och ögonskölj.
Förbandsväskor

Förbandsväskor

Förbandsväskor i flera olika utföranden för att passa era behov och önskemål, stora och små, packade och tomma.

Jag önskar kontakt

Vill du veta mer om en särskild produkt eller vilken lösning vi kan skapa just för dig eller ditt företag? Ange dina kontaktuppgifter nedan så ringer vi upp eller mejlar dig. 

“På Friends Arena arbetar vi systematiskt för att allt ska fungera vid plötsliga tillbud som hjärtstopp, och vi känner oss trygga. Vi är en Hjärtsäker zon och följer svensk standard. Vi har hittat bra system för kontroll och underhåll, vi har bra utbildning och information. Dessutom har vi en fantastisk personal, rutinerna sitter. Samarbetet med HLR Konsulten, som utbildar oss årligen och sköter service av hjärtstartarna, är en viktig del av detta.” Friends Arena,
Stefan Wittberg, säkerhets-, brand- och sjukvårdsansvarig
“Vi har skaffat hjärtstartare och utbildat all personal i våra Coop Forum- och konsumbutiker i HLR och första hjälpen. Som medlemsägda känns det extra viktigt att visa omtanke om kunder och medarbetare. Vi valde HLR Konsulten därför att de är en seriös och prisvärd partner som lyssnade på våra önskemål.” Konsumentföreningen Bohus-Älvsborg,
Karl Nygren, personalchef
coop
“Hos HLR Konsulten fick vi möjlighet att jämföra olika märken, vilket var viktigt för oss, och valet föll på Philips HeartStart HS1. Vi upplever den som mycket tydlig och lätt att använda och framför allt mycket lätt och smidig att förflytta, vilket har stor betydelse för oss. Hjärtstartarna är en bra investering för våra kunder liksom för våra anställda.” Bauhaus,
Jan Wallström, Säkerhetschef
Bauhaus Logga_Paint_liten
“Som värd för ca 250 000 besökare årligen så är det av stor vikt att myndighetens personal har en bra utbildning och förberedelse för att kunna hantera olycksfall både internt och externt. HLR-konsulten motsvarar alla våra förväntningar när det gäller utbildningsnivå, produktval och samarbetspartner.” Statens historiska museer,
Stefan Anderberg, Säkerhetschef
Några av våra kunder